Welkom op mijn scrapblog

Dit blog is voor mij de plek om mijn kaartjes, layout en andere knutsels te laten zien. Vaak verdwijnt het in een album of in een doos. Een kaartje stuur je zelfs op en is dan helemaal weg.

Op deze manier kan ik het aan iedereen laten zien, die het wil zien. Ook kan ik het nu zelf nog eens terug zien (is ook wel eens leuk).


Volgers

zaterdag 5 januari 2013

art journal: vissen

Door alle berichten over hoog water en alle regen de laatste dagen was water wel een inspiratiebron.Een bijkomend voordeel: Als ik mijn art journal nu open op mijn dressoir zet, dan hebben we instant-huisdieren. Gemakkelijk in het onderhoud. ;-)


Ik ben met deze pagina's uit mijn Donna Downey art journal gestart door repen papier op te pakken en over te schilderen met gesso. Met de silhouette heb ik uit (bruine) vinyl verschillende maten cirkeltjes gesneden en die op de gedroogde gesso geplakt als luchtbellen. Als basis heb ik met americana verf-sapphire een gehele blauwe achtergrond geschilderd. De aqua vlekken zijn van druppels golden verf-teal en americana-desert turquoise; de verfdruppels heb ik met een huishoudsponsje (de schuurkant) al stempelend verdeeld over de bladzijdes. Vooral de golden verf bleef goed zichtbaar en zijn glans houden.


(sorry voor de vage foto, maar het is 's avonds genomen bij lamplicht)

Toen alle verf droog was (gaat snel) heb ik alle vinyl rondjes er af gehaald en de cirkeltjes omgetrokken met een zwart nero potlood. Het voordeel van dit potlood is dat het veegvast is. Bij het verder werken in mijn art journal kan ik rustig verder zonder bang te zijn voor zwarte strepen.Verder met de visjes: Een bladzijde uit een oude woordenboek bewerkt met distress ink dried marigold en spiced marmalade. Met behulp van het masker mini blazonry 8 "blaadjes" uitgeknipt; 5 blaadjes zijn de lijfjes van de vissen en 3 blaadjes heb ik in 2-en geknipt voor de staarten. Het schubbeneffect komt door de glass bead gel van Golden (even goed laten drogen, het wordt dan transparant). Het oogje is van een druppeltje enamel accents zwart.
Het "zand" is gemaakt met golden verf - yellow ochre en het masker mini fish scales. Met hetzelfde masker en americana verf - saffire ook nog in het "water" wat afdrukjes gemaakt.
Als laatste mijn aquarium nog aangekleed met gedeeltes van de stempel van Kaiserkraft - numbers en memento inkt - black tuxedo. 

Hoe vind je mijn huisdieren?

Geen opmerkingen: