Welkom op mijn scrapblog

Dit blog is voor mij de plek om mijn kaartjes, layout en andere knutsels te laten zien. Vaak verdwijnt het in een album of in een doos. Een kaartje stuur je zelfs op en is dan helemaal weg.

Op deze manier kan ik het aan iedereen laten zien, die het wil zien. Ook kan ik het nu zelf nog eens terug zien (is ook wel eens leuk).


Volgers

zaterdag 29 december 2012

Een ladekastje van karton (ja, echt waar)

Dit is een kadootje voor mijn oudste dochter. Alle lades van dit kastje kunnen open, dus er passen genoeg oorbellen in.Ik zal eerst een paar foto's laten zien van het kastje en daarna kort uitleggen hoe ik het heb gemaakt. Dit wordt daarom een lang bericht.


Het kastje is bekleed met het papier van Kaiserkraft ; Magnolia Grove. Ook de bloemetjes en de inhoud van de fotolijstjes komen dan dit papier. De handvaten zijn van Tim Holtz.

De fotolijstjes heb ik ook zelfgemaakt van met de Melt Art melting pot. Ranger heeft samen met Tim Holtz een filmpje gemaakt over de melting pot.

Met behulp van Mold-n-Pour heb ik eerst twee afdrukjes gemaakt van bestaande (zilveren) mini-lijstjes. Ook van de mold-n-pour staat een filmpje op youtube. Toen de Thick Embossing Utee Platinum verwarmd in de melting pot. Dit in de (uitgeharde) vormpjes van Mold-n-Pour gegoten....even hard laten worden....tadaaaa..mini lijstjes.Met karton aan de achterkant, een steunkartonnetje en een touwtje blijven de lijstjes staan.


Op de bovenkant van het kastje staan ook met verf en stickles gevulde mini flesjes en een stapeltje met de silhouette gesneden mini-envelopjes. Ook de rol-roosjes zijn met de silhouette uitgesneden.Hoe ben ik begonnen.

Van 2 mm karton heb ik een basis kastje gemaakt en het hele kastje bekleed met bruin inpakpapier, zodat er geen randen van het karton zichtbaar zouden zijn.Met donkerbruine verf het hele kastje bruin geverfd, laten drogen en met beige verf daar licht overheen geverfd voor een vintage look. De kwast met beige verf heb ik steeds een beetje afgedept, zodat er geen dikke dekkende laag zou ontstaan. De bruine verf moet wel een beetje zichtbaar blijven.
Toen waren de lades aan de beurt. Heel eenvoudig in elkaar gelijmd van 2 mm karton en daarna geverfd met dezelfde verf als het kastje, eerst donkerbruin en daarover weer de beige verf.


En nog de beste (knutsel-)wensen voor 2013! Tot in het nieuwe jaar.1 opmerking:

nicolet zei

OOh die is wel heel gaaf geworden!
Fijne jaarwisseling!
Groetjes Nicolet