Welkom op mijn scrapblog

Dit blog is voor mij de plek om mijn kaartjes, layout en andere knutsels te laten zien. Vaak verdwijnt het in een album of in een doos. Een kaartje stuur je zelfs op en is dan helemaal weg.

Op deze manier kan ik het aan iedereen laten zien, die het wil zien. Ook kan ik het nu zelf nog eens terug zien (is ook wel eens leuk).


Volgers

donderdag 26 juli 2012

Mini-boekje van kleine paper bags


Van witte papieren zakjes van 10 bij 15 cm heb ik dit mini-boekje gemaakt. Bij de club van Tiets heb ik een voorbeeld gezien, daar ben ik mee verder gegaan.

Photobucket

De zakjes heb ik op 3 cm van de onderkant gerild op 3 cm. Tussen de zakjes heb ik cardstock dubbel gevouwen cardstock geplakt (10 bij 5,6 cm). Hierdoor krijgt de basis van het boekje wat meer body. Wanneer de zakjes aan het cardstock is geplakt heb ik er cardstock omheen gevouwen van 6,5 cm (gerild op 3 en 3,5 cm) bij 10 cm. Met gaatjes en lint is dit de basis van je boekje. De labels in het boekje zijn wel ingekort.

Hier 2 bladzijdes van het boekje. De "plaatjes" in het boekje zijn gewoon uit het designpapier geknipt en soms zijn met groene distress marker de blaadjes ingekleurd.

Photobucket

Photobucket

Het designpapier heb ik bewerkt met een stempel, versamark en panpastels. Bij de bovenste foto heb ik witte panpastel gebruikt en bij de onderste foto een combinatie van magenta en turqoise.
Hier kun je het verschil zien tussen het gewone designpapier en het bewerkte papier.

Photobucket

De labels zijn natuurlijk ook niet meer gewoon manilla ;-)

Photobucket

In dit mini-boekje kunnen veel mensen hun naam zetten en kan ook nog geld aan de labels worden vastgemaakt. Ideaal voor een geldkadootje vind ik. Misschien zag je al door de hartjes knoopjes dat ik dit ga gebruiken bij een bruiloft.

4 opmerkingen:

Annemiek zei

Wat een super leuk boekje is dit geworden. Leuk idee om het als geldkadootje te gebruiken.

marcelline zei

oooo linda
het is^prachtig gedaan
veel liefs van marcelline

Annemieke zei

Super goed idee! En een hele mooie uitvoering.
Groetjes, Annemieke

marcelline zei

prachtig ,linda
veel liefs van marcelline