Welkom op mijn scrapblog

Dit blog is voor mij de plek om mijn kaartjes, layout en andere knutsels te laten zien. Vaak verdwijnt het in een album of in een doos. Een kaartje stuur je zelfs op en is dan helemaal weg.

Op deze manier kan ik het aan iedereen laten zien, die het wil zien. Ook kan ik het nu zelf nog eens terug zien (is ook wel eens leuk).


Volgers

zondag 25 november 2012

Canvasje met huisjes

Donna Downey gaf mij de inspiratie voor dit canvas met panpastels.

Photobucket

De basis van dit canvas is gemaakt met Dairylide yellow en Dairylide yellow tint, daarna ben ik met verschillende maskers aan de slag gegaan.

Photobucket

Tussen elke kleur en elk masker heb ik steeds gefixeerd om uitvegen van de panpastel tegen te gaan.

Uit een oude "De Cock" heb ik de vormen van de huisjes geknipt. De bloemen en vlinder heb ik met versamark gestempeld (eigen voorraad) en daarna met panpastel gekleurd. De stempelafdrukjes zijn daardoor intensiever van kleur.

Photobucket

Als gras mog een reep van het "De Cock" papier vastgeplakt en met een mask en Bright Yellow Green shade wat extra groene vormen toegevoegd. De huizen als laatste wat meer body gegeven door langs de randen een zwart lijntje te tekenen en met raw umber shade schaduw toe te voegen.

En mocht je je afvragen waarom een 1 en een 7...ik woon op nummer 17 :-)

Ik hoop dat je dit canvas leuk vind om te zien. Op dit moment ligt een volgend projectje met klaprozen en panpastels te drogen, die volgt dus later.Geen opmerkingen: