Welkom op mijn scrapblog

Dit blog is voor mij de plek om mijn kaartjes, layout en andere knutsels te laten zien. Vaak verdwijnt het in een album of in een doos. Een kaartje stuur je zelfs op en is dan helemaal weg.

Op deze manier kan ik het aan iedereen laten zien, die het wil zien. Ook kan ik het nu zelf nog eens terug zien (is ook wel eens leuk).


Volgers

zondag 30 oktober 2011

Met derwent gekleurd

En wat leuk! Dit is het kaartje geworden.

Photobucket

Met nog een foto van de zijkant.

Photobucket

Ik had dit nog nooit gedaan; Potlodendoos in huis en op naar de tekenwinkel voor verdoezelaars en terpetine. Daarna de hele middag gekleurd én dit smaakt naar meer. Kortom er zullen nog zeker "potloodgekleurde kaartjes" volgen.

Met deze kaart doe ik mee met de sketch-uitdaging van Hobbystempels.


woensdag 26 oktober 2011

Christmas Challenges (with sketches) nummer 12

Dit keer is onze sponsor sew many cards. Kom even op het CCWS-blog kijken naar de sketch en Betina bedankt voor het maken van deze sketch. Ik vind hem erg leuk.


This time our sponsor is sew many cards. Have a look at our CCWS-blog to see the sketch. Thank you Betina for making this sketch. I enjoyed making this card.

Photobucket

Dit kaartje is helemaal gemaakt van papier en stempels van het Kruidvat. Ik vind het zo passen bij een kerstman en Kerst. De sneeuwvlokken heb ik gemaakt van lichtgewicht klei en stekers voor taartdecoraties, zogenaamde plunger cutters. Dat is zo gemakkelijk en er zit gelijk een profiel op de bovenkant.
Het vierkant in de sketch heb ik uit de kaart gesneden. De kaart heeft nu meer diepte als je het neerzet.
De kerstman heb ik gemat met zilver glimmend papier (Wat is dat lastig om goed op de foto te zetten. Ik blijf in elke stand mijn oranje trui in de rand zien, grrrr)
Een beetje inspiratie voor deze kaart kreeg ik van het TPS-blog; de laagjes challenge.
Photobucket
This card has been made with paper and stamps from "het Kruidvat". I really think it matches santa and Christmas. The snowflakes are from lightweight clay en plunger cutters. They are sold for cakedecoration, but is so easy with this clay.
I have cut out the square in the sketch. This way the card has more depth. I have layered the santa on to silver shiny paper.(how difficult it is to make a good photo. I keep seeing my orange sweater in this paper, grrr).
Some inspiration for this card I got from TPS - layering challenge.

Ik hoop dat ik je inspiratie voor de challenge heb gegeven.

I hope I gave you some inspiration for the challenge.

maandag 24 oktober 2011

Nog een kerstlabel

Naast kerstkaartjes vind ik het ook leuk om af en toe een kerstlabel te maken. Het leuke is dat je begint met een volledig kaal label en met inkt en stempels (en wat van je tijd) er ineens een vol label ontstaat. Al waren het in dit geval 2 kale labels...

Photobucket

De paintdabber als resist voor de distress ink geeft een gaaf effect achter de kerstboom (tekst) en achter "happy holidays" (sneeuwvlokken). Voor de nodige bling-bling met Kerst heb ik de sterren gekleurd met gele glimmerglam en stippels gezet met goude glitterlijm.
Tja en toen nog sneeuw; met een kwastje klodders gesso opgebracht.

Wat ik ook nog wil vertellen...

Met dit label sta ik op het ARTspecially-blog. ZO GAAF!





Gebruikte distress ink: peeled paint, faded jeans, walnut stain, weathered wood, antique linen en frayed burlap

vrijdag 21 oktober 2011

Ik kwam mijn blauwe inkt tegen

Deze week in de vakantie heb ik mijn kast een beetje georganiseerd. Daar kwam ik de doos met inkt tegen. In mijn tote zitten standaard de bruine en zwarte inkt, maar toen ik die hele regenboog tegenkwam....
Gelijk met de blauwe inkt aan de slag gegaan met een stempel op de ticket van Tim Holtz. Tja toen maar gelijk verder gegaan.

Photobucket

Ik zou het erg leuk vinden om je berichtje te lezen.

donderdag 20 oktober 2011

Eerste fietstochtje

Op het scrapbookforum hadden we een online scrap. Dit is mijn layout geworden met een oudere foto, die bij mijn ouders vanaf het balkon is genomen:

Photobucket

Met mijn nieuwe spatter-stempel en ook nog een beetje geknipt, gescheurd, geplakt..

Leuk hè, die persoonlijke barcode (voorals ik haar wil verkopen, LOL)

woensdag 19 oktober 2011

vintage kadootje

Zo kan ik toch wel aankomen met een aardigheidje in dit tasje?

Photobucket

De kroonluchter en de antieke doily zijn uitgesneden met de silhouette. Eerst heb ik uitgemeten hoe groot ik de doily wilde hebben en daarna de kroonluchter daarop aangepast. (Dit kun je op hetzelfde werkblad uitmeten en daarna de kroonluchter naar een ander werkblad knippen om het op verschillende papier in 2 keer uit te laten snijden.)
De bloemen zijn ook uitgesneden (eigen bestand) en eerst nat gemaakt met de mini-mister (verkreukeld en laten drogen) voordat ik ze heb opgebold.

De stempels van Eline zijn extra geaccentueerd met glossy accents.

Photobucket

En nog een detail

Photobucket

En daarna moest ik weer naar binnen rennen voor de regen en hagel.

vrijdag 14 oktober 2011

Luchtpost

Ik zag ze liggen bij Love scrapping in Heino; de stempels van het oude Eline's huis, en ik was verkocht heb ze gekocht.

Op dit kaartje veel gestempeld met distress ink en paint dabber, geëmbost met een stans en poeder, zelfs glimmermist gebruikt. Om de postzegel te benadrukken heb ik het helemaal uitgeprikt, alsof het uit een echt postzegelvel is gescheurd.

Photobucket

En een detailfoto

Photobucket

Met deze kaart doe ik mee met de foto-inspiratie-challenge op het blog van ARTspecially friends. Het blog is door Marion nieuw leven ingeblazen. Nu ben ik misschien bevooroordeeld, maar er staan echt leuke dingen op als je van stempelen houdt. (Een kijkje nemen is niet verplicht ;)  )


donderdag 13 oktober 2011

Wel of geen halloween...

Persoonlijk ben ik geen fan, hoewel ik erg van de herfst geniet. Nee, niet het weer (6 keer nat regenen op een dag, bleeeh), maar alle kleuren, de kastanjes, binnen kaarsen branden, etc.

Op het dutch card lovers-blog hebben ze een challenge met halloween-kleuren én laat ik nog een paar velletjes liggen, die ik gewonnen heb. En ik wilde nog een bedank-kaartje maken voor iemand van wie we een heel mooi koffiezetapparaat hebben gekregen, die zij weg wilde doen (Ik gooide per ongeluk de koffiekan met mijn elleboog op de grond, oeps).

Photobucket

De schulpranden en bloemen zijn allemaal gestempeld en met distress ink bewerkt. Het geblokte papier is met de silhouette uitgesneden. (Ja, inderdaad de lijm bij de knoopjes is nog niet droog én nog veel erger....de tekst van het cremekleurige papier staat verkeerd om. "Ooooh wat stom!" Maar toen zat het al muurvast)

Photobucket

Kortom in halloween-kleuren, maar zonder schrikeffect :)
Vind je het wat (Als je om de stomme fout van het papier heen kijkt. Lukt dat?)


kaartje met glimmerglam

Het lieve plaatje stond al op het papier van cosmo cricket - odds & ends en ik vond het zonde om het niet te gebruiken.

Photobucket

Om het nog meer uit te laten komen heb ik er een labeltje van gemaakt en de randen bewerkt met glimmerglam- be happy (lekker knalrood). Op het papier staan ook veel figuren en swirls, die heb ik uitgeknipt om ze op de kaart te gebruiken. Zonder stempels kun je dan toch details op je kaart krijgen. Het voordeel is ook dat de kleur gelijk pas bij het papier.

Ook bij dit kaartje heb ik gewerkt met verschillende hoogtes.

Photobucket

woensdag 12 oktober 2011

Christmas Challenges sketch 11

Gelukkig kan ik met deze sketchchallenge weer meedoen. Allereerst zal ik onze sponsor noemen:
Luckily I'am much beter and could make a card for this challenge. First I will mention our sponsor:


Nicole heeft deze sketch gemaakt. Ik vind hem erg leuk, op het CCWS-blog staat de sketch.
Nicole has made this sketch. I really like it, on the CCWS-blog you can find the lovely sketch.


Photobucket

Op deze kaart de glitterlijm van de Kruidvat gebruikt. Zo zie je maar, dat je overal scrapspullen op de kop kunt tikken.
On this card I have used glitterglue from "De kruidvat". That's evidence you can find scrapstuff everywhere.

Photobucket


Mijn meiden zijn heel blij met een kaart met zoveel glitter en roze. Ze vinden het veeeeeel leuker dan de vorige met groen en rood (mam, komt er nog een kleurtje bij ?)...tja, het blijven echt meisjes hè.

Our girls are glad I made a card with so much pink and glitter. They find this card sooooooo much nicer than the last one with green and red.....Well they are girls :)

maandag 3 oktober 2011

weer een kaartje :)

En een herfstkaartje.

Photobucket

De blaadjes heb ik zelf gemaakt van papier bewerkt met distress ink (fired brick, wild honey, peeled paint en brushed corduroy) en daarna met blaadjes bestempeld. Toen het pietepeuterige uitknippen van de blaadjes, iets wat ik heerlijk ontspannend vind. (Ja, ik weet dat sommigen er een hekel aan hebben het niet iedereen z'n grootste hobby is). Zelfs weer gekleurd met mijn copics.

De kaart heb ik wel een beetje hoogte verschil gegeven, maakt het net even meer af.

Photobucket


Ik ben benieuwd naar wat jullie leuker vinden om van mij te zien?

O bijna vergeten, ik doe mee met de TPC challenge - Herfst.


zondag 2 oktober 2011

roze vlinder

Vandaag aan de gang gegaan met een label en gesso. Wat droogt dat lekker snel in dit prachtige weer.

Photobucket


Deze foto is in de tuin genomen. Ik vind de kleuren zo mooi uitkomen, de schaduw heb ik daarom maar even voor lief genomen.

Na de gesso eerst het label bewerkt met distress stain spun sugar en daarna met distress ink victorian velvet en frayed burlap. Gestempeld met victorian velvet, brushed corduroy, memento zwart en bruin,

Nog een detailfoto. Kun je de swirl stempelafdrukken in de gesso zien?

Photobucket

De vlinder is beplakt met tissue tape, gekleurd met distress stain.

Ik ben benieuwd hoe jullie het vinden (en de volgende wordt weer een kaartje :) ).